Tips från våra takläggare i Dalarna inför ditt takbyte

Börjar det bli dags att göra ett takbyte i Dalarna? På Dalarnas Takmontage har vi en gedigen yrkeskunskap och lång erfarenhet inom branschen. Här ger vi dig våra allra bästa tips för att ditt takbyte ska bli lyckat!

Undrar du hur man vet att det är dags att göra ett takbyte i Dalarna, eller vill du lära dig mer om hur du väljer rätt taktyp för just ditt tak? Då har du kommit rätt! Här har vi samlat våra allra bästa tips för att ditt takbyte ska bli lyckat!

 

Våra 4 bästa tips inför ditt takbyte i Dalarna

 1. Så avgör du om det är dags för takbyte
  Många husägare glömmer vikten av att kontrollera takets skick regelbundet och märker att taket behöver bytas först när det regnar in. För att slippa kostsamma fuktskador och liknande är det därför bra att inspektera taket minst två gånger per år. Känner du dig osäker på om det är dags att byta tak eller ej är det alltid bäst att låta en fackman undersöka taket.
 2. Välj rätt taktyp
  Olika taktyper passar olika typer av byggnader, och det finns flera olika saker att ta hänsyn till när du gör ditt val. Många som gör ett takbyte i Dalarna väljer att lägga samma typ av tak som de hade innan, medan andra passar på att byta av olika skäl. Det är dock viktigt att vara medveten om att det i vissa fall kan krävas bygglov om du ändrar takets utseende eller byter taktyp.
   
  Känner du dig osäker på vilken taktyp du ska välja inför ditt takbyte? Kontakta oss, så hjälper vi dig! 
 3. Anlita professionella takläggare
  Även om du som lekman givetvis kan lägga om taket på egen hand är det ingenting vi rekommenderar. Väljer du att anlita professionella takläggare kan du luta dig tillbaka med vetskapen att projektet sker på ett säkert sätt och att du får ett snyggt och hållbart slutresultat att förlita dig på långt in i framtiden.
 4. Passa på att installera solceller
  Har du funderat på att installera solceller på taket? Vårt tips är i så fall att passa på att göra detta samtidigt som du gör ditt takbyte för en smidig och kostnadseffektiv lösning! Är så fallet står Dalarnas Solcellsmontage redo att hjälpa dig!


När du anlitar oss på Dalarnas Takmontage får du alltid:

 • En trygg och smidig process från början till slut
 • Utbildade takläggare med lång erfarenhet inom branschen
 • Professionell rådgivning inför ditt val av tak
 • Ett professionellt slutresultat 
 • Generösa garantier
 • ROT-avdrag direkt på din faktura 

 

Vill du veta mer om oss och våra tjänster? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss – vi besvarar gladeligen alla frågor du kan tänkas ha!

Boka kostnadsfritt hembesök i Dalarna med en av våra takläggare

Om du är intresserad av att byta tak i Dalarna kan vi på Dalarnas Takmontage hjälpa dig med ett kostnadsfritt hembesök. Allt du behöver göra är att kontakta oss, så återkommer vi med tid då vi tillsammans kan se över skicket på just ditt tak!