Bandtäckning och plåttak

Bandtäckning och plåttak

Är det dags att lägga ny plåt på taket kan du välja den klassiska bandplåten som gör det möjligt att ge ditt tak ett vackert och bearbetat utseende som dessutom har lång livslängd. Har du ett äldre hus är bandplåt ett mycket bra alternativ som får taket att se gammaldags ut. Plåten är lite dyrare än vanlig takplåt men i gengäld har plåttak med bandtäckning en längre livslängd vilket ger en bättre ekonomi över tid. Du är varmt välkommen att kontakta oss på Dalarnas Takmontage för att få hjälp av en av våra takläggare i Dalarna. Vi kan erbjuda dig tak med bandtäckning av högsta kvalité.

 

När kan du lägga plåttak?

Plåt är nästan alltid en bra takbeklädnad då plåt väger betydligt mindre än betongpannor eller tegeltak, vilket gör det till det bästa alternativet för äldre hus som har en takstomme med sämre hållbarhet. Takplåt ska alltid läggas på lutande tak som har en taklutning på minst 10 procent. Platta tak eller tak som lutar inåt bör man istället använda andra takmaterial. En fördel med ett plåttak är att det under vintern hjälper till att få snön att glida iväg, om taket har en bra lutning. Dock ska fastigheter belägna i städer ha snöskydd som förhindrar att större mängder snö faller ned på gående längs med fastigheten.

 

När du ska lägga plåttak med bandtäckning

Hos oss på Dalarnas Takmontage arbetar takläggare från Dalarna som är yrkesutbildade inom plåthantverk. Det gör att vi kan erbjuda dig ett plåttak i ett stort antal variationer som läggs med perfekt resultat. Vi kan också erbjuda dig mycket generösa garantier, både för vårt arbete och för materialet. Du kan använda formuläret på vår hemsida för att boka ett platsbesök där vi kan inspektera ditt tak, lämna tips och råd och sedan överlämna ett prisförslag direkt på plats.


Fler tjänster vi utför

Boka kostnadsfritt hembesök i Dalarna med en av våra takläggare

Om du är intresserad av att byta tak i Dalarna kan vi på Dalarnas Takmontage hjälpa dig med ett kostnadsfritt hembesök. Allt du behöver göra är att kontakta oss, så återkommer vi med tid då vi tillsammans kan se över skicket på just ditt tak!